Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012



To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο - Πυρήνας Ξάνθης, με αφορμή τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Αττική και την κατ' ευφημισμόν ονομασθείσα επιχείρηση «Ξένιος Δίας»:
Διαμαρτύρεται για την διενεργούμενη, από το Ελληνικό κράτος, επιχείρηση-σκούπα συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών και καταγγέλλει τον υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια για το προμελετημένο ως φαίνεται, καλά οργανωμένο και ήδη εν πλήρη εξελίξει σχέδιο μεταφοράς μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στην περιοχή της Θράκης και την στέγασή τους στα κτίρια των αστυνομικών σχολών Ξάνθης και Ροδόπης.
Καταγγέλλει ότι, όσα συμβαίνουν, συμβαίνουν χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση, συναίνεση, των τοπικών κοινωνιών και συνιστούν μια μονομερή και αυθαίρετη στις συνειδήσεις των πολιτών, πράξη κρατικής επιβολής.
Ανησυχεί και προειδοποιεί ότι παρά τις διαψεύσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι μετακινήσεις αυτές δεν θα είναι προσωρινές αλλά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και κινούνται στην λογική της αποκέντρωσης και μετακύλησης των προβλημάτων (που δημιουργούν η συσσώρευση μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών) από το κέντρο στην περιφέρεια.
Η Θράκη αποτελεί πύλη εισόδου και δεν χρειάζεται να γίνει και χώρος συσσώρευσης των προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη εισροή και εγκατάσταση των λαθρομεταναστών. Αρκετά προβλήματα έχουμε!
Προβλέπει και επισημαίνει στην Ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, τις μελλοντικές συνέπειες από την συσσώρευση ενός μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων (όπως είναι στην πλειονότητα τους οι λαθρομετανάστες) στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, όπου η δράση του τουρκικού προξενείου (κυρίως μέσω του πολιτικού ισλάμ) είναι και θα γίνει ακόμη πιο έντονη.
Ιδιαίτερα σε μια εποχή σημαντικών γεωστρατηγικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή μας μέσω της εκδήλωσης κινημάτων τύπου Αραβικής Άνοιξης (σε Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη, Συρία) και του σοβαρού κίνδυνου «μεταφοράς» της στην περιοχή των Βαλκανίων και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θράκη.
Ζητεί την συνέχιση της λειτουργίας, ως είχε, των Αστυνομικών Σχολών της Θράκης λόγω των οικονομικών και λοιπών ωφελημάτων τους στην τοπική κοινωνία και στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας.
Πρόσκληση σε δράση
Καλεί τους Ξανθιώτες να αντισταθούν στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την σχολή της Ξάνθης και να την μετατρέψει σε χώρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.
Να πυκνώσουν και να ενισχύσουν τις τάξεις των ήδη ενεργοποιημένων συμπολιτών μας που προσπαθούν με τις καθημερινές κινητοποιήσεις τους, στον χώρο της Αστυνομικής Σχολής, να αποτρέψουν και να αντιστρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις.
Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα κεντρικά ότι δεν θα δεχθούμε ως τετελεσμένο κάτι που είναι πολλαπλώς επιζήμιο για μας και την περιοχή της Θράκης μας.
Προσκαλεί τους Ξανθιώτες να συμμετέχουν μαζικά,στην πανθρακιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, στην πόλη της Κομοτηνής.

                                                                                       η Συντονιστική Επιτροπή
                                                                                    του Ε.Πα.Μ. - Πυρήνας Ξάνθης 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στα ψηφοδέλτια της Συμμαχίας Ανατροπής ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, ο Γαβριήλ Αβραμίδης και η Ελληνορωσική Συμμαχία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Π.Γ. του ΕΠΑΜ Ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, Δημήτρης Καζάκης, καλωσορίζει την ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, του Λευτέρη Κωνσταντινίδη και του Γαβριήλ Αβραμίδη, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει το ΕΠΑΜ και στις εθνικές εκλογές του 2019. Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, τέως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, διετέλεσε μέλος της ΟΝΕΚ (Οργάνωση Νεολαίας Ένωσης Κέντρου), μετά της ΕΔΗΝ (Ένωση Δημοκρατικής Νεολαίας) και μέλος του ΠΑΚ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Σκανδιναβίας και γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Στοκχόλμης. Είναι επικεφαλής του Κινήματος Αξιοπρέπειας με ακτιβισμό σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκές χώρες για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις. Ο Γαβριήλ Αβραμίδης, τέως βουλευτής ΑΝΕΛ Α’ Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος βουλευτής το 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής, αποχώρησε τον Απρίλιο του 2004 καταγγέλλοντας την υπ

Ενεργή η συμμετοχή του ΕΠΑΜ στο ογκώδες συλλαλητήριο του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών

Στο Παμβολιώτικο συλλαλητήριο που έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 κατά της καύσης σκο­υπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ και της δημι­ουργίας μονάδας SRF από το δήμο Βόλου, όπου συμμετείχε χιλιάδες κόσμου, πήρε ενεργό μέρος η Τοπική Οργάνωση του ΕΠΑΜ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης, ο επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ, Φώτης Μαζαράκης, η Δρ. Διεθνούς Δικαίου και στέλεχος του ΕΠΑΜ Βόλου, Κέρη Μαυρομμάτη, καθώς δεκάδες άλλα στελέχη και μέλη του ΕΠΑΜ απ’ όλη τη γύρω περιοχή. Κατά την ώρα του συ­λλαλητηρίου, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, μίλησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που ήτ­αν συγκεντρωμένα και δήλωσε τα εξής στο Magnesia.News: «Διεκδικούμε το αυτονόητο, που είναι το περιβάλλον, την υγεία μας, των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Σ’ αυτές τις «πονηρές» εποχές που ζούμε, που εκποιείται το σύμπαν, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τίποτα δεν είναι αθώο. Ιδιαίτερα όταν μιλάνε για ανάπτυξη και εννοούν εκποίηση, ξεπούλημα Και δόσιμο των πάντων. Σε μια χώρα που τ

“Εις Σάμον”

Το κίνημα των Καρμανιόλων ήταν ένα λαϊκό επαναστατικό κίνημα που εκδηλώθηκε στη Σάμο πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Τα καταδυναστευόμενα λαϊκά στρώματα των πληβείων εξεγείρονταν, κατά καιρούς, πολύ πριν από το 1821, ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και τους προεστούς που συνεργάζονταν άψογα με τους Τούρκους. Το όνομα το ενστερνίστηκε η φτωχολογιά του νησιού από τον «χορό της καρμανιόλας» του εξεγερμένου γαλλικού λαού κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης. Το κίνημα των Καρμανιόλων έχει καταγραφεί ως η αντιπροσωπευτικότερη κοινωνική επανάσταση πληβειακού στοιχείου στην ιστορία. Αποτελεί την πληρέστερη και πιο συνειδητή έκφραση της εκ παραλλήλου εθνικής και ταξικής στόχευσης του αγώνα της παλιγγενεσίας, θεσμοθετώντας διευρυμένη συμμετοχή του λαού στη νομοθετική εξουσία επί σειρά ετών και με επίτευξη των στόχων του σε βαθμό πιο ολοκληρωμένο ακόμη και από τη γαλλική επανάσταση. Η ιδιαίτερα κατατοπιστική εργασία της Ελένης Γούλα που ακολουθεί, περιδιαβαίνει στα γεγονότα