Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Ο συναγωνιστής Γιαννιός Αντώνιος συμπλήρωσε κάποια στοιχεία στο οργανωτικό που ανακοίνωσε κατά την τελευταία συνέλευση του πυρήνα, εμπνεόμενος από τις υποδείξεις και την ενθάρρυνση των συναγωνιστών του. Το σχέδιο αυτό στάλθηκε στα κεντρικά όργανα για επεξεργασία και για να τεθεί προς ψήφιση στο συνέδριο. Εάν υπάρχουν υποδείξεις ή διαφωνίες είναι ευπρόσδεκτες.








BΑΣΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Μέσα στα βασικά προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. είναι η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Για να γίνει όμως αυτό πειστικό πρέπει το Ε.ΠΑ.Μ. να εφαρμόσει, όσο καλύτερα μπορεί, τη δημοκρατία μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
Το οργανόγραμμα του Ε.ΠΑ.Μ: Το Οργανόγραμμα του Ε.ΠΑ.Μ. θα ήταν κάπως έτσι:



Σχέση πυρήνα – τομέα: Η βάση και η δύναμη του Ε.ΠΑ.Μ. πρέπει να είναι ο πυρήνας. Οι πυρήνες μέσα από ψηφοφορία θα εκλέγουν έναν αντιπρόσωπο για τον τομέα. Ο τομέας θα αντιπροσωπεύει μεγάλες πληθυσμιακές και γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Θα υπάρχει τομέας Πειραιά, τομέας Βορείων προαστίων, τομέας Κρήτης, τομέας Πελοποννήσου κτλ. Επειδή πρακτικά δεν είναι δυνατόν για οποιαδήποτε ενέργεια, οποιοδήποτε γεγονός να συγκαλούνται οι πυρήνες οι αντιπρόσωποι θα μπορούν να ενεργούν και εν λευκώ. Για να αποφευχθούν όμως φαινόμενα δεσποτισμού, θα υπάρχει ο θεσμός της άμεσης ανακλητότητας. Ο πυρήνας, μετά από ψηφοφορία, θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο να ανακαλεί τον αντιπρόσωπο του και να τοποθετεί άλλον.
Σχέση τομέα – κεντρικής επιτροπής: Οι αντιπρόσωποι των πυρήνων στον τομέα θα εκλέγουν και αυτοί ένα άτομο ανάμεσα τους το οποίο θα τους εκπροσωπεί στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή. Αυτός δεν θα είναι στην επιτροπή σαν κ.Παπαδόπουλος ή κ.Βασιλειάδης, αλλά σαν αντιπρόσωπος τομέα, π.χ. Τομεάρχης Πειραιά. Και αν το άτομο στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή αποδειχθεί κατώτερο των προσδοκιών ο κάθε πυρήνας θα ζητά εξηγήσεις από τον αντιπρόσωπο του στον τομέα που εισηγήθηκε και ψήφισε αυτό το άτομο. Και φυσικά και αυτός θα υπόκειται στο θεσμό της άμεσης ανακλητότητας από τους αντιπροσώπους των πυρήνων.
Που θα πηγάζει η εξουσία: Η εξουσία στο Ε.ΠΑ.Μ. θα είναι οι ίδιοι οι πυρήνες, μέσα από την αντιπροσώπευση τους στους τομείς, στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή και κυρίως μέσα από τον καθημερινό αγώνα των ίδιων των μελών τους. Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή θα έχει πρόεδρο/κεντρικό συντονιστή, που θα εκλέγεται με ψηφοφορία, ο οποίος όμως δεν θα έχει κανένα απολύτως προνόμιο. Ο ρόλος θα είναι καθαρά θεσμικός και απλώς θα συντονίζει τις συνελεύσεις.
Υποχρεώσεις τομεάρχη: Ο τομεάρχης εκπροσωπεί και είναι υπεύθυνος για ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον τομέα του και όχι μόνο για τους πυρήνες που τον ψήφισαν. Έχει υποχρέωση κάθε 2-3 μήνες να επισκέπτεται όλους τους πυρήνες του τομέα ευθύνης του, να ακούει τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους και να τους μεταφέρει εικόνα από τους υπόλοιπους τομείς και πυρήνες.

Περιπτώσεις ισοψηφίας: Σε περίπτωση που ένας τομέας π.χ. αποτελείται από τέσσερις πυρήνες και υπάρχουν δύο υποψήφιοι για τομεάρχες οι οποίοι ισοψηφούν, τότε οι δύο αυτοί υποψήφιοι θα εναλλάσσονται ανά μήνα στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή. Η λύση αυτή μου φαίνεται πιο δίκαιη από π.χ. μία κλήρωση. Εννοείται πως οι συσχετισμοί στον τομέα μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση ισοψηφίας σε κάποια πρόταση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής το θέμα τίθεται σε ψηφοφορία σε όλους του πυρήνες.
Οι διαγραφές: Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. θα μπορούν να διαγράφονται μόνο από τους συναγωνιστές του πυρήνα στον οποίο ανήκουν και οι οποίοι είναι αυτοί που έχουν την καλύτερη γνώση από όλους για το ποιόν του καθένα. Αντιστοίχως θα μπορούν και ολόκληροι πυρήνες να διαγράφονται, εάν διαπιστώνονται παρεκκλίσεις στα κεντρικά προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ., αλλά μόνο από τους άλλους πυρήνες του τομέα. Σε μια τέτοια όμως περίπτωση θα χτυπάνε καμπανάκια σε ολόκληρο το Ε.ΠΑ.Μ. Και αντιστοίχως και ολόκληροι τομείς θα μπορούν να διαγράφονται από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, αλλά εκεί θα χτυπάνε συναγερμοί, θα είναι αυτοκτονία, γιατί τότε θα κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη του Ε.ΠΑ.Μ..
Παράδειγμα περίπτωσης διαγραφών: Υποθέτουμε ότι ένα μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής ανήκει στον πυρήνα Κερατσινίου – Δραπετσώνας και προωθεί σε μία συνδιάσκεψη του Ε.ΠΑ.Μ. απόψεις περί ένοπλου αγώνα. Τότε, θορυβημένα, τα άλλα μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής θα ζητούσαν εξηγήσεις από τους πυρήνες του Πειραιά, διότι εκείνη τη στιγμή θα μιλούσε με την ιδιότητα του αντιπροσώπου ενός ολόκληρου τομέα. Ειδικά από τον πυρήνα του θα συστήνονταν η ανάκληση και διαγραφή του. Εάν όμως ο πυρήνας του απαντούσε πως: «’Όντως το συγκεκριμένο άτομο έχει κάπως ακραίες απόψεις, αλλά όμως κατά τη γνώμη των μελών του πυρήνα πρόκειται για άνθρωπο ηθικό και ικανό και δεν επιθυμείται η ανάκληση και διαγραφή του», τότε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, σύμφωνα με τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα έπρεπε να σεβαστεί πλήρως τη γνώμη του πυρήνα.1 Θα μπορούσαν όμως οι πυρήνες Κορυδαλλού, Πειραιά, Μοσχάτου, Καστέλας και Σαλαμίνας να τον ανακαλέσουν με το αιτιολογικό ότι δεν εκφράζει πλέον την πλειοψηφία του τομέα και να τοποθετήσουν άλλον, όπως είναι το δημοκρατικά σωστό.
Άλλες επιτροπές: Στο Ε.ΠΑ.Μ. θα υπάρχουν και διάφορες επιτροπές ειδικών καθηκόντων. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες:
Επιτροπή Πολιτικής: Θα είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
Επιτροπή Δημοσίων σχέσεων: Θα είναι η δημόσια εικόνα του Ε.ΠΑ.Μ. στα ΜΜΕ
Επιτροπή Οικονομικών. Θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του Ε.ΠΑ.Μ.
Επιτροπή Ιατρών: Θα στελεχώνει τα κοινωνικά ιατρεία.
Επιτροπή Νομικών. Θα είναι υπεύθυνη για τη νομική κάλυψη του Ε.ΠΑ.Μ.
Επιτροπή Καλλιτεχνών: Θα αναλαμβάνει το καλλιτεχνικό κομμάτι του Ε.ΠΑ.Μ.
Επιτροπή Διαδικτύου: Θα είναι υπεύθυνη για την ιστοσελίδα του Ε.ΠΑ.Μ.
Οι συμμετέχοντες στις διάφορες επιτροπές θα διορίζονται από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή από επιλογή που θα γίνεται ανάμεσα στα μέλη και στους φίλους του Ε.ΠΑ.Μ.2
Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή δεν θα ανακατεύεται στο έργο των επιτροπών, θα έχει όμως την ευθύνη του διορισμού, ελέγχου και ανάκλησης οποιουδήποτε μέλους των. Εννοείται πως κάποιος θα μπορεί να συμμετέχει και σε παραπάνω από μία επιτροπές.
Σχέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς: Οι σχέσεις με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς θα είναι ευθύνη της Επιτροπής Πολιτικής η οποία θα έχει ελευθερία κινήσεων, αλλά όμως μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό, δηλαδή με ποιους θα έχει το Ε.ΠΑ.Μ. σχέσεις, η μορφή και οι προϋποθέσεις των σχέσεων αυτών θα καθορίζονται από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, αφού πρώτα θα έχει διαβουλευτεί με τους τομείς και του πυρήνες.
Οικονομικά του Ε.ΠΑ.Μ.: Οι πυρήνες θα έχουν δικό τους ταμείο. Κάθε πυρήνας οφείλει να δίνει μηνιαίως ένα ποσό στην Επιτροπή Οικονομικών για κεντρικές ανάγκες. Π.χ. κατατίθεται αγωγή κατά του Ε.ΠΑ.Μ. και χρειάζονται χρήματα για δικαστικά έξοδα. Για αρχή προτείνεται το ποσό των 50 Ευρώ.
Διαφάνεια: 1) Όλες οι αποφάσεις του Ε.ΠΑ.Μ. θα αναρτώνται άμεσα στο διαδίκτυο. Ειδικά όλες οι ψηφοφορίες της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής για οποιοδήποτε θέμα, από το διορισμό κάποιου σε μία επιτροπή μέχρι τη συνεργασία με άλλα κόμματα, θα αναρτώνται την επόμενη μέρα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, δηλαδή π.χ. ο τομεάρχης Πειραιά ψήφισε αυτό, ο τομεάρχης Θεσσαλίας εκείνο κτλ.
2) Κάθε μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. θα μπορεί να παρακολουθεί οποιαδήποτε συνεδρίαση Τομέα ή Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου και λόγου
Δύναμη πυρήνων: Επειδή ο αριθμός των τριών ατόμων για τη συγκρότηση πυρήνα είναι πολύ μικρός και υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας συνίσταται η αύξηση του στον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων.
Αδυναμίες και Πλεονεκτήματα του παρόντος οργανωτικού: 1) Λόγω απόστασης δεν θα είναι τόσο εύκολες οι συνεδριάσεις της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής. Αυτό θα λυθεί μέσω της τεχνολογίας (e-mail, Skype) και μέσω της κάλυψης οδοιπορικών από το κεντρικό ταμείο του Ε.ΠΑ.Μ.. Η εναλλακτική θα ήταν όλοι τα μέλη του κεντρικού οργάνου να είναι από την Αθήνα, πράγμα τελείως άδικο για τους συναγωνιστές από την επαρχία.
2) Με το παρόν οργανωτικό εκπροσωπούνται ισότιμα όλες οι περιοχές της χώρας. Εάν η εκλογή κεντρικού οργάνου γίνει από συνέδριο τότε είναι πιθανόν μία περιοχή να έχει επτά αντιπροσώπους και άλλη μία κανέναν.







ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ Ε.ΠΑ.Μ.
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 150 αργύρια εξευτελισμού των νέων

Ανακοίνωση  της Π.Γ. του ΕΠΑΜ 150 ευρώ. Τόσο αποφάσισε να κοστολογήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό που εδώ κι ενάμιση χρόνο περίπου διακηρύσσει ότι είναι ανεκτίμητο, αυτό που υποτίθεται ότι για χάρη του έχει επιβάλει όλες αυτές τις παράλογες και εγκληματικές πολιτικές. Την ανθρώπινη ζωή. Και τώρα, αυτό το “υπερπολίτιμο”, αυτό το “υπέρτατο αγαθό”, αυτή η “ανυπολόγιστη αξία”, βρήκε επιτέλους το τίμημά της από τα επιτελεία των “σοφών” της κυβέρνησης: 150 ευρώ! Η απόφαση να δίνεται δωροκάρτα 150 ευρώ σε κάθε νέο που εμβολιάζεται κατά της COVID-19 διαφημίζεται ως ένα “ευχαριστώ” στους νέους μας για την υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και ως “κίνητρο” για να σπεύσουν να δεχθούν το “τσίμπημα”. Στην πραγματικότητα, αυτό που λέει η κυβέρνηση μεταφράζεται ως εξής: Νέοι και νέες, σας ευχαριστούμε που ανέχεστε τον εγκλεισμό σας κατ’ οίκον, ενώ εμείς συνεχίζουμε κανονικά τη ζωή και τις δραστηριότητές μας! Σας ευχαριστούμε που ανέχεστε την υποβάθμιση των σπουδών σας, την καταδίκη...

Περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, Ν. 4820/2021 άρθρα 205 & 206

Παρατίθεται το παρακάτω πόνημα, ένα νομικοπολιτικό κείμενο που αξιολογεί από συνταγματική έποψη την λεγόμενη τροπολογία, με την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 ενός μεγάλου μέρους των εργαζομένων της χώρας, και μάλιστα επί ποινή θέσης τους σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη ψήφιση αυτής της τροπολογίας εισάγει νέες ολοκληρωτικές αντιλήψεις στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, ανατρέπει τα μέχρι σήμερα κριτήρια περί επιστημονικής ή  επαγγελματικής επάρκειας του εργαζόμενου και θεσμοθετεί, αντ’ αυτών, την υποταγή  στις όποιες παράλογες επιλογές της εξουσίας προκειμένου να διατηρήσει τη θέση εργασίας του. Η κυβέρνηση με τον ωμό εκβιασμό “δουλειά ή εξαθλίωση” σε μία κοινωνία που εξαθλίωσαν μετά από 12 συνεχόμενα χρόνια μνημονίων και ανεργίας, μετά από ενάμιση χρόνο lockdown και οικονομικού μαρασμού και εν μέσω πτωχευτικού νόμου και πλειστηριασμών, πιστεύει ότι θα βρει πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία για την ανταλλαγή της αξιοπρέ...

ΑΝΑΦΟΡΑ στην Ανοικτή Συζήτηση που έγινε στο Δημαρχείο Υμηττού στις 21/1/23

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Υμηττού  στην Αθήνα, ανοικτή συζήτηση  με κεντρικό τίτλο: “ΕΚΛΟΓΕΣ με την κοινωνία σε τροχιά συντριβής- Λύση υπάρχει και είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας!“ Στην εκδήλωση προσήλθαν και παρακολούθησαν πλήθος φίλων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και  συμμετείχαν στη ζωηρή συζήτηση που άνοιξε μετά το πέρας των ομιλιών. Οι ομιλητές που εξήραν το ενδιαφέρον του κοινού: Φώτης Μαζαράκης, Δικηγόρος ,Δρ Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ, επικεφ. του τομέα Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ, με θέμα: Ο δρόμος για την απαλλαγή από τα δεινά περνάει μέσα απ’ τη Δημοκρατία. Ο κ. Μαζαράκης αναφερόμενος στη μνημονιακή κατοχή που εγκαθιδρύθηκε στην πατρίδα μας με τρόπο πραξικοπηματικό και μεθόδους σφετερισμού της εξουσίας, που δεν συναντώνται σε καμία χώρα του κόσμου, κατέληξε, ότι η λύση είναι στα χέρια του λαού να απαλλαγεί από το απολυταρχικό σύστημα εξουσίας και να στραφεί σε μία πατριωτικ...