Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ



!Η   Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η,  Τ Ο   Μ Ε Γ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ο    Ο Π Λ Ο   Μ Α Σ!
Ειδικές Οικονομικές Ζώνες
η κατακερματισμένη Ελλάδα
βορά στα ξένα αρπακτικά
και η μετάλλαξη του Έλληνα εργαζόμενου σε δουλοπάροικο
Όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται μια ανελέητη οικονομική επίθεση στην Ελλάδα.
Τα μέτρα έχουν γονατίσει το λαό κι όμως δε φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.
Και όλοι αναρωτιούνται: είναι δυνατόν ο στόχος τους να είναι μόνο οι μισθοί και το καμπόδεμα των Ελλήνων;
Ασφαλώς και οχι! Ό,τι ζούμε ως τώρα ήταν ένα μέσο για να παραλύσουν το λαό από φόβο. Για τα αρπακτικά των χρηματαγορών όλ' αυτάήταν μόνο το ορεκτικό. Τώρα περνάνε στο κυρίως πιάτο που είναι ο δημόσιος πλούτος: οι δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα,νερό, τηλεπικοινωνίες), η δημόσια γη, τα λιμάνια, οι ακτές και οι παραλίες, ο ορυκτός πλούτος (πετρέλαιο, νικέλιο, βωξίτης, χρυσός), οιαστείρευτες πηγές ενέργειας του ήλιου και του ανέμου.
Πώς όμως θα βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία αφού το διεθνές δίκαιο την προστατεύει σαφώς από τους ξένους; Τα βασικά εργαλεία είναι δύο:
  1. Με την πρώτη δανειακή σύμβαση, που υπέγραψε μόνος του ο Παπακωνσταντίνου και δεν έχουν τολμήσει να τη φέρουν γιασυζήτηση στη Βουλή, η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων και αμετάκλητα από την ασυλία που έχει λόγω εθνικής κυριαρχίας.
  2. Ψηφίζεται με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου (Ν. 3986/2011-ΦΕΚ Α' 152/01.07.2011) το “δικαίωμα επιφανείας” (άρθρα18-26) που είχε καταργηθεί με την εφαρμογή του Αστικού Κώδικα το 1946 και ίσχυε κατά το Μεσαίωνα ως βάση του φεουδαρχικούσυστήματος. Σύμφωνα με αυτό ξεχωρίζεται η ιδιοκτησία από τις νομή-κατοχή-κυριότητα. Γη που ανήκει στο Δημόσιο παραχωρείταισε ιδιώτη επενδυτή για 5 το λιγότερο έως 100 χρόνια το περισσότερο. Ο επενδυτής έχει δικαίωμα να οικοδομήσει και ναεκμεταλλευτεί τα κτίρια και του δίνεται το δικαίωμα να επέμβει στο έδαφος και τη βλάστηση της περιοχής που του παραχωρήθηκε.Ιδιωτική γη απαλλοτριώνεται. Και στα ψιλά του νόμου δίνεται η δυνατότητα στον επενδυτή να αποκτήσει και το έδαφος, δηλαδή ναγίνει και ιδιοκτήτης.
  3. Η εφαρμογή του Καλλικράτη που περνάει στην Περιφέρεια δυνατότητα τέτοιων σπουδαίων αποφάσεων και δίνει το δικαίωμα στονκύριο Τατούλη να δηλώνει ξεδιάντροπα: «Και τους Γερμανούς και τους πάντες θα φέρουμε εδώ πέρα, άμα είναι να σωθεί η χώρα!»;
ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΖ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ
ΤΟ ΨΕΜΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Πρέπει ναπροσελκύσουμεεπενδυτές
Οι ΕΟΖ είναι ένας φορολογικός παράδεισος για τους ξένους επενδυτές: έχουν 100% φορολογικήαπαλλαγή εισοδήματος για 5 έτη και 50% για 5 συναπτά έτη, εισάγουν πρώτες ύλες και αναλώσιμαχωρις δασμούς, δε γίνεται κανένας τελωνειακός έλεγχος εισαγωγών και εξαγωγών τωνεμπορευμάτων και έχουν το ελεύθερο να “εισάγουν” φθηνούς εργάτες από άλλες χώρες.
Θα καταπολεμήσουμε τηγραφειοκρατία ώστε οιεπενδύσεις να προχωρήσουνγρήγορα
Τη λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς και τις απαραίτητες γι' αυτές εργασίες (οικοδόμησηεργοστασίων, έργα σε ακτές, διαμόρφωση εδάφους κλπ) θα τις προστατεύει από ασφαλιστικά μέτρα oΝόμος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Fast Track (Διαδικασία ΤαχείαςΑδειοδότησης)[ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ, αρ. φύλλου 122, 21/07/09]
Με βάση αυτόν το νόμο κανείς δε μπορεί να σταματήσει την ανοικοδόμηση ή τη λειτουργία τωνεπιχειρήσεων ακόμα κι αν καταστρέφουν περιοχές “Νatura ή αρχαιολογικούς χώρους ήαπειλούν τη δημόσια υγεία (πχ εργοστάσια επεξεργασίας τοξικών ή ακόμα και ραδιενεργώναποβλήτων). Θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν αγωγή που όλοι γνωρίζουμε πόσα χρόνια θαπεράσουν μέχρι να εκδικαστεί.
Οι φίλοι μας οι Γερμανοί θακάνουν επενδύσεις, άρα θαμπει χρήμα στηνΠελοπόννησο
Ο Ράιχενμπαχ μας τόνισε:τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν απότους γερμανούς επενδυτές” Δηλαδή όχι μόνο δε θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά θα τουςχαρίσουμε και χρήματα που προορίζονταν για ελληνικές επιχειρήσεις.
Τεράστια αφορολόγητα χρηματικά ποσά θα μπαινοβγαίνουν από τη χώρα χωρίς να πάρειείδηση, όχι μόνο η Πελοπόννησος, αλλά ούτε το κράτος το ίδιοΣυνεπώς χρήμα θα μπαινοβγαίνειμπόλικο, αλλά μόνο στις τσέπες των επενδυτών.
Η Πελοπόννησος δε θα 'χειανεργία γιατί θαδημιουργηθούν θέσειςεργασίας
Αυτές οι λίγες θέσεις είναι κυριολεκτικά άθλιες: Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς ΟργάνωσηςΕργασίας στις περισσότερες ΕΟΖ διεθνώς επικρατεί εργασιακός Μεσαίωνας με την εφαρμογήαντεργατικών ρυθμίσεων: εκ περιτροπής ή και ανασφάλιστη εργασία, υποχρεωτικές υπερωρίες,μερική απασχόληση, ατομικές συμβάσεις, συμψηφισμός ωρών εργασίας, υποβαθμισμένεςσυνθήκες εργασίας, εξαιρετικά χαμηλά ημερομίσθια ( στο πνεύμα εξίσωσής τους με ημερομίσθιαεργατών από άλλες χώρες πχ Βουλγαρία) απάνθρωπα ωράρια εργασίας: 10-12 ώρες καθημερινά,ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς, ενώ ο συνδικαλισμός απαγορεύεται (!)Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής( για ναπάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής Έτσι, σε κάποιεςπεριπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας.)
Η Πελοπόννησος δεθα πεινάσει
Και φυσικά δεν αναφέρουν ότι τα ημερομίσθια ΚΑΙ έξω από την ΕΟΖ θα πέσουν κατά συνέπειαανάλογα ή ότι οι μικρές επιχειρήσεις θα μαραζώσουν.
Επιτέλους η Ελλάδα θαγνωρίσει ανάπτυξη
Τί ανάπτυξη γνώρισαν οι χώρες όπου εφαρμόστηκαν οι ΕΟΖ;
Ιδού λοιπόν μερικές “τυχερές” χώρες: Μεξικό, Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία,Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία,Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού, Μυανμάρ, Μαλαισία και πολλέςακόμα. Αυτές τις χώρες έχουμε λοιπόν σαν πρότυπο;;;
(σιωπή...)
Θα εγκατασταθεί γερμανός επιτηρητής - “ύπατος αρμοστής στην Πελοπόννησο για να υπηρετείτα συμφέροντα των επενδυτών.
(σιωπή...)
Η περιοχή των ΕΟΖ φυλάσσεται από ειδικούς οπλισμένους φρουρούς (γι' αυτό άλλωστε καιπέρασαν το νόμο για τον εξοπλισμό των ειδικών φρουρών), είναι περιτειχισμένη και κανείς δενμπαίνει σ' αυτήν χωρίς έλεγχο και ενδεχομένως χωρίς ειδικό “πάσο.
(σιωπή...)
Οι ΕΟΖ διέπονται από νόμους που εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την εθνική νομοθεσία: Οι νόμοιτης χώρας μπορούν να αναστέλλονται μέσα σε μια ειδική οικονομική ζώνη.
Στις ΕΟΖ εφαρμόζεται η αρχή της ετεροδικίας: στα πρόσωπα που απολαμβάνουν ετεροδικίας δενμπορεί να ασκηθεί δίωξη ούτε ποινική, ούτε και αστική ενώπιον των εγχώριων δικαστηρίων, αλλάούτε ακόμη και κατάσχεση, ή λήψη μέτρων εκτέλεσης επί πραγμάτων που βρίσκονται στη κατοχήτους.
Δηλαδή οι ΕΟΖ είναι ένα κράτος εν κράτει όπου επικρατούν νόμοι άκρατουνεοφιλελευθερισμού και ο πολίτης δεν προστατεύεται από τη νομοθεσία της χώρας του.
Έτσι θα σωθεί η χώρα κ. Τατούλη;;;
Με τους γερμανούς μεγαλοκαρχαρίες να ερημοποιούν την Πελοπόννησο χτίζοντας τα εργοστάσια που δε θέλουν να έχουν στη χώρα τους ήκοντά σ' αυτή; Με τις ελάχιστες υπό άθλιο καθεστώς θέσεις εργασίας για Έλληνες;
Με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις” ιδιοκτησιών που εμποδίζουν; Ή μήπως τελικά με την εγκατάσταση γερμανού περιφερειάρχη;
Γιατί αυτό οι πατεράδες και οι παππούδες μας δεν το έλεγαν “σωτηρία, κ. Τατούλη, το έλεγαν ΚΑΤΟΧΗ” κι όσοι το υποστήριζαν και τουποβοηθούσαν, είτε ήταν Πρωθυπουργοί, είτε Περιφερειάρχες, είτε απλοί γερμανοτσολιάδες, με μια λέξη χαρακτηρίζονται μέχρι σήμερα:ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!
Ενάντια στα ξένα αρπακτικά, τους τοκογλύφους και το Μαύρο Μέτωπο υπάρχει άραγε σήμερα μια δύναμη που θα μπορούσε να βγάλει τηχώρα από το αδιέξοδο και να παλέψει ενάντια σε όσους σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια;
Ναι, υπάρχει: Όλος ο δημοκρατικός Λαός μαζί!
Αυτή είναι η πρόταση που σήμερα καταθέτει απερίφραστα το Ε.ΠΑ.Μ.και που συγκροτεί την πολιτική του φυσιογνωμία.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στα ψηφοδέλτια της Συμμαχίας Ανατροπής ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, ο Γαβριήλ Αβραμίδης και η Ελληνορωσική Συμμαχία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Π.Γ. του ΕΠΑΜ Ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, Δημήτρης Καζάκης, καλωσορίζει την ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, του Λευτέρη Κωνσταντινίδη και του Γαβριήλ Αβραμίδη, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει το ΕΠΑΜ και στις εθνικές εκλογές του 2019. Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, τέως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, διετέλεσε μέλος της ΟΝΕΚ (Οργάνωση Νεολαίας Ένωσης Κέντρου), μετά της ΕΔΗΝ (Ένωση Δημοκρατικής Νεολαίας) και μέλος του ΠΑΚ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Σκανδιναβίας και γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Στοκχόλμης. Είναι επικεφαλής του Κινήματος Αξιοπρέπειας με ακτιβισμό σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκές χώρες για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις. Ο Γαβριήλ Αβραμίδης, τέως βουλευτής ΑΝΕΛ Α’ Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος βουλευτής το 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής, αποχώρησε τον Απρίλιο του 2004 καταγγέλλοντας την υπ

Ενεργή η συμμετοχή του ΕΠΑΜ στο ογκώδες συλλαλητήριο του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών

Στο Παμβολιώτικο συλλαλητήριο που έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 κατά της καύσης σκο­υπιδιών (RDF) από την ΑΓΕΤ και της δημι­ουργίας μονάδας SRF από το δήμο Βόλου, όπου συμμετείχε χιλιάδες κόσμου, πήρε ενεργό μέρος η Τοπική Οργάνωση του ΕΠΑΜ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης, ο επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ, Φώτης Μαζαράκης, η Δρ. Διεθνούς Δικαίου και στέλεχος του ΕΠΑΜ Βόλου, Κέρη Μαυρομμάτη, καθώς δεκάδες άλλα στελέχη και μέλη του ΕΠΑΜ απ’ όλη τη γύρω περιοχή. Κατά την ώρα του συ­λλαλητηρίου, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δ. Καζάκης, μίλησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που ήτ­αν συγκεντρωμένα και δήλωσε τα εξής στο Magnesia.News: «Διεκδικούμε το αυτονόητο, που είναι το περιβάλλον, την υγεία μας, των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Σ’ αυτές τις «πονηρές» εποχές που ζούμε, που εκποιείται το σύμπαν, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τίποτα δεν είναι αθώο. Ιδιαίτερα όταν μιλάνε για ανάπτυξη και εννοούν εκποίηση, ξεπούλημα Και δόσιμο των πάντων. Σε μια χώρα που τ

“Εις Σάμον”

Το κίνημα των Καρμανιόλων ήταν ένα λαϊκό επαναστατικό κίνημα που εκδηλώθηκε στη Σάμο πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Τα καταδυναστευόμενα λαϊκά στρώματα των πληβείων εξεγείρονταν, κατά καιρούς, πολύ πριν από το 1821, ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και τους προεστούς που συνεργάζονταν άψογα με τους Τούρκους. Το όνομα το ενστερνίστηκε η φτωχολογιά του νησιού από τον «χορό της καρμανιόλας» του εξεγερμένου γαλλικού λαού κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης. Το κίνημα των Καρμανιόλων έχει καταγραφεί ως η αντιπροσωπευτικότερη κοινωνική επανάσταση πληβειακού στοιχείου στην ιστορία. Αποτελεί την πληρέστερη και πιο συνειδητή έκφραση της εκ παραλλήλου εθνικής και ταξικής στόχευσης του αγώνα της παλιγγενεσίας, θεσμοθετώντας διευρυμένη συμμετοχή του λαού στη νομοθετική εξουσία επί σειρά ετών και με επίτευξη των στόχων του σε βαθμό πιο ολοκληρωμένο ακόμη και από τη γαλλική επανάσταση. Η ιδιαίτερα κατατοπιστική εργασία της Ελένης Γούλα που ακολουθεί, περιδιαβαίνει στα γεγονότα